Giddar

Giddar

GİDDAR

 

1997 yılında kurgulamaya, 2002 yılında yazmaya başladığım, 2008’de tamamladığım. 2009 Kasım ayında yayınlanan fantastik romanım “Giddar” hakkında bilgiler alttadır.

Arka Kapak Yazısı

Ruhlar, Azad’ın karanlığına hapsedilmiş. Zamelgothlar Kutsal Yazıları geri almak için kuzeye gidiyorlar. Büyücü Kralın değiştirdikleri, Dhrazma’nın uykusundan uyanmasını bekliyorlar. Güneyli bir savaşçı, sırlarıyla taş ocaklarına gönderilmiş. Arkonyalılar, sırrını kendilerinin bile bilmediği bir sessizlik yemini etmişler. Meglionlar gerçekleri öğrenmek için bedel ödüyorlar. Suskunlar sonsuza dek tanrılarla anlaşmışlar. Korsan iki kardeş, tanrıların olmadığı bir ada hayali kuruyor. Karanlık İmparatoriçe, Giddar’ı sarsıyor. Bir Sheilan kadını tüm inançlarını hiçe sayarak yaşadığı toprakları terk ediyor. Dvorlak rahibeleri, ormanlarında tanrıçaları için durmadan çalışıyorlar.

Üç bin yıllık bir efsane, Giddar’da yeniden yeşermeye başlıyor, gerçeklik kuruluyor…

Ve Siox Dia Mont tüm bunlardan habersiz, Özgürlük Duvarının üstünde, güneye bakıyor…

Esilda-i kaldanese solgamis urda belie.

Basın Bülteni

Türk Fantastik Edebiyatının Yeni Dünyası; GİDDAR.

Kendisi için belirlenmiş düzenin dışına çıkan bir insanın öyküsüdür, bu roman. Ruhunda taşıdığı ağırlıkla gerçeklere ulaşmaya çalışırken Siox kendini tahmin edemeyeceği bir döngünün kilidi olarak bulur ve toprakların küle dönüştüğü yılların sonrasında dördüncü çağını yaşayan Giddar’ı değişime sürükler.

“Biz tanrıların günahkârları, kutsalların kâfirleri, karanlıktan çıkanlar, aydınlığı bilirler. Karanlıktakiler, gördüklerini zannederler. Tüm ihtişamıyla gözüne parlayan, seni kör edendir, yanında değildir. Çevir kafanı diğer yana. Orada göreceksin bizi, gücü bilenleri. Yanındayız insan. Tanrılar çağı bitti, bitecek. Öyle dedi.”

Erbuğ Kaya’nın ilk kitabı Giddar, algılanan gerçekliğin sorgulanmasına sebep olabilecek efsunlu bir roman olarak çıkıyor okuyucunun karşısına. Hikâyenin sürekli soru doğuran, cevaplar bulundukça yeni sorularla karşı karşıya bırakan girift kurgusu, yazarın akıcı dili, canlı betimlemeleri ve renkli karakterleriyle birleşince ortaya kaçınılmaz bir sürükleyicilik çıkıyor. Fantastik bir romandan beklenenleri fazlasıyla veren Giddar, Türk Fantastik Edebiyatındaki yerini çoktan almış görünüyor.

“Tanrı Sedon’a inananların hepsi mükemmel düzenlerinde yaşayacak. Onlar hiçbir zaman tedirginliği bile hissetmemeli ve bu bize, Sedon’un askerlerine bağlı. Bugün burada bu karanlığı topraklarımızdan uzaklaştırmak için toplandık. Onlara gösterin. Onlara Sedon’un öğretisini savaşırken bile gösterin. Ölün ama onurunuzdan ödün vermeyin. Ve bugün burada savaş başladığında, kan kana, insan insana karıştığında, bizi birbirimize bu özelliğimiz tanıtacak. Bir Venior zırhı taşıyor olsa bile farklı görünenleri cansız kılın. ELAK GALLIEN BALX SEDON! Sedon’un beyaz eli üstünüzde olsun kardeşlerim. Tanrı Sedon için savaşın!”

Bilgiler

Kapak Tasarım: Yulay Devlet
565 sayfa – 2.Hamur – Ciltsiz – 16 x 24 cm.
Kalkedon Yayınları
ISBN: 9786055679231

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × five =