Beşlerin Çağı

Beslerin_Cagi

BEŞLERİN ÇAĞI

GİDDAR 2. KİTAP

Arka Kapak Yazısı

Giddar’da güneş binlerce kez doğdu, binlerce kez battı. Bu yaşlı topraklar; anlatılamaz sırlar, yürek dayanmaz yıkımlar, akıl almaz yücelikler gördü. Akıllıların, aptalların, iyilerin, kötülerin, büyüklerin, küçüklerin efsanelerini tarihin derinliklerine gömdü. Dağlar, denizler kendini tanrı sananların ellerinde yer değiştirdi. Umutlar, korkular, acılar, mutluluklar bir koza gibi ince ince örüldü. Ve beşinci çağın başında bir şeyler değişmeye başladı. En baştan beri bu topraklarda olan tanrıların tanrıçaların çocukları artık onlardan daha uzağa bakmaya başladılar. Beşinci çağın başında, insan ilk kez tanrısına karşı gelmeye başladı.

Esilda-i kaldanese solgamis urda belie.

Basın Bülteni

Beşlerin Çağı’yla Efsun Devam Ediyor

“Her insanın ruhunda kendisini görebilmesi için bir ayna vardır. Hayatın içinde yaşanan tüm yalanlar, yanlışlar o aynaya her seferinde bir damla mürekkep damlatır. Zaman geçer ve insan artık, aynada karanlıktan başka bir şey göremez olur. O kişi artık, kendinden haberdar değildir. Onu içine düştüğü yanlış düşüncelerden hiçbir şey kurtaramaz. Çünkü kendini görebileceği o ayna, artık kapanmıştır.”

İnsanlar ve tanrılar arasındaki mücadelede henüz son hamleler yapılmadı. Satranç tahtasının bir tarafında tanrılar var, diğer taraftaysa Siox ve arkadaşları. Siox ona diretilen gerçekliğin dışına çıkarak Giddar’ı kaosa sürüklemişti. Artık tanrıların kurduğu kölelik düzenini yıkma zamanı. Ve Giddar’daki tüm insanlar özgürlükleri için bir olup savaşmalı. Beşlerin Çağı’nda tüm sırlar açığa çıkmalı.

Üç bin yıl sonra,
Aynı topraklarda
Toplandı ordular.
Kan yağdı gökten,
Toprağa insan ekildi.
Ağıtlar rüzgâra karıştı,
Unutuldu gitti.
Haykırışlar ruh oldu,
Sesi kulaklardan silinmedi.

Erbuğ Kaya ikinci kitabı Beşlerin Çağı’yla algılanan gerçekliği sorgulatmaya devam ediyor. Hikâyenin girift kurgusu, yazarın akıcı dili, canlı betimlemeleri ve renkli karakterleriyle birleşince ortaya kaçınılmaz bir sürükleyicilik çıkıyor ve Beşlerin Çağı gün be gün yükselen Türk Fantastik Edebiyatı’ndaki yerini alıyor.

Kapak Tasarım: Yulay Devlet
440 sayfa – Ciltsiz – 13,5 x 21 cm.
İthaki Yayınları
ISBN: 6053751755

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =