Temmuz 2008
Microsoft’un, bir veya birden fazla Microsoft ürünü konusunda uzman düzeyinde bilgiye sahip olan ve bilgisini sektörle gönüllü bir şekilde paylaşan bağımsız bilişimcileri kapsayan MVP (Most Valuable Professional – En Değerli Profesyonel) Programı Türkiye’de önemli bir projeye imza attı. 15 Türk MVP, bilişim sektöründe edindikleri eşsiz iş deneyimlerini Microsoft Türkiye’nin desteğiyle, “Türk MVP’lerden Çözüme Giden Yolda En Değerli Deneyimler” adlı kitapta topladı. Alfa Yayınları’ndan çıkan kitap, sektördeki en iyi uygulamaları ve en başarılı çözümleri, bu deneyimi yaşayanların kaleminden aktarıyor. Çalışma Türk bilişim sektöründe bilgi ve deneyim aktarımı açısından çok önemli bir adım oluşturuyor.
Temmuz 2008, İstanbul – Microsoft Türkiye MVP Programı, 15 Türk MVP’nin (Most Valuable Professional – En Değerli Profesyonel) bilişim deneyimlerini bir kitapta topladı. “Türk MVP’lerden Çözüme Giden Yolda En Değerli Deneyimler” adlı kitapta MVP’ler iş yaşamında gerçekleştirdikleri en iyi uygulamaları ve en başarılı çözümleri kendi kalemlerinden aktardılar. Alfa Yayınları’ndan çıkan kitap dünya ölçeğinde en çok sayıda MVP’nin katılımıyla hazırlanan çalışma olma özelliğine sahip.
Bir veya birden fazla Microsoft ürünü hakkında uzman düzeyinde bilgiye sahip olan ve bu bilgisini farklı aktivitelerle gönüllü olarak paylaşan bağımsız bilişim uzmanlarına Microsoft tarafından MVP – En Değerli Profesyonel Unvanı veriliyor. MVP Programı, ürün gruplarıyla yakın çalışma, ürünlerin beta sürümleri hakkında ilk bilgiye erişim ve geri bildirim olanağı gibi pek çok avantajlar sağlıyor. Bu avantajlar sayesinde, her biri kendi alanında başarılarını ve öncülüklerini kanıtlamış Türk MVP’leri sektöre katkılarını artırarak sürdürebiliyor.
Türk bilişim sektörüne eşsiz katkıHer biri bilişim alanında uzman olan ve Microsoft’tan bağımsız bir şekilde çalışan 15 MVP’nin iş deneyimlerini anlatan kitap, yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ürünü. Kitap sektörün bilgi ve deneyim havuzuna eşsiz bir katkı sağlıyor.
Kitapta Microsoft ve Müşteri Memnuniyeti, Yazılım Projeleri Yönetimi İp Uçları, Bilgi Çalışanı Nedir, İş Zekasına Zekice Yaklaşın, Güvenli Olmak ve Güvenli Kalmak gibi bölümler yer alıyor.
Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika MVP Programı Müdürü Çiğdem Akın Türkiye’deki MVP’lere ve MVP kimliğine değer katacak ve bilişim sektörünün kalkınmasına destek olacak kitapla ilgili şunları ifade etti:
“Bu kitap ile deneyimlerini sektör ile paylaşan Türk MVP’leri bir ilke de imza atıyor. Diğer ülkelere bakacak olursak MVP’lerin bir araya gelip teknik içerikli kitaplar çıkardıklarını görüyoruz fakat ilk defa bu kadar geniş bir kadro, eşsiz bir hazineyi, yani seneler içinde kazandıkları deneyimlerini, kitap haline getiriyor. Bu kitapta emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Microsoft Türkiye MVP Programı olarak, bilişim sektörümüze çok önemli bir katkı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarımız artan bir tempo ile devam edecek.”
Bu kitapla ilgili daha detaylı bilgi http://turkmvpdeneyimleri.blogspot.com/ adlı siteden de elde edilebilir.
Microsoft MVP Programı Nedir?
Microsoft’un En Değerli Profesyonelleri (MVP’ler) bir veya daha fazla sayıdaki Microsoft ürünü konusunda bilgisini kanıtlamış, bilgi ve deneyimlerini sektördeki diğer profesyonellerle gönüllü olarak paylaşan uzmanlardır. MVP’ler bilgi ve deneyimlerini farklı yöntemlerle paylaşırlar. Bazıları kitap ve makale yazarken, bazıları Web sitesi ve blog kullanır. Bunun yanı sıra MVP’ler “Teknik kullanıcı grupları” liderliği yapar, seminerlerde konuşmacı olabilir veya teknik haber grupları ve forumlarda soruları yanıtlarlar.
Microsoft için müşterilerden alınan geri bildirimler hayati düzeyde önem taşımaktadır. MVP’ler, geri bildirim döngüsünün önemli bir parçasını, Microsoft ile kullanıcılar arasındaki bir başka iletişim kanalını oluşturmaktadırlar.
MVP programı 14 yılı aşkın bir süredir devam etmekte ve 90 ülkeden 4000’e yakın MVP ile temsil edilmektedir. 43 MVP ile Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde ilk sırada yer almaktadır.
Daha detaylı bilgi için http://mvp.support.microsoft.com/ sitesi ziyaret edilebilir.