Format Sonrası Rahatlık

niniteYeni bir bilgisayar aldınız ya da bilgisayarınıza format attınız. Sıra programlarınızı kurmaya geldi. Bu işlem, aldığınız yedekten, attığınız formattan çok daha fazla zamanınızı harcayacaktır. Harcamıştır.

Önce ana programlarınızı kurarsınız. (Expression Studio, Adobe, Visual Studio, Office vs.) Sonra sıra küçük programlara gelir. Dosya indirme, mesajlaşma, müzik dinleme, film, dizi izleme gibi şeyler için kullandığınız bir sürü ufak tefek program vardır ki bunların sitelerine gitmek, en son versiyonlarını indirmek ve yüklemek format sonrası işlerin en can alıcı noktasıdır. Hatta bu programlardan bazılarını mutlaka unutur ve ihtiyacınız olduğunda hatırlarsınız. Neyse ki bu işi çok rahatlatacak bir site var. “ninite.com” sitesine gidiyorsunuz. İstediğiniz programları seçiyorsunuz ve site size tek bir setup dosyası çıkarıyor. Siz de onca programı tek seferde bilgisayarınıza kuruyorsunuz. Enfes!!! (Enfes görünüyor. Henüz denemedim. Umarım uzun süre de denemek zorunda kalmam:)) Böylece format sonrası bilgisayarınızın istediğiniz hale gelmesi çok daha kısa sürüyor.

ninite.com  sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

9 Yorum

  • çok yararlı bir siteymiş, paylaştığın için teşekkürler.

  • ben teşekkür ederim:)

  • Bence en sağlıklısı Norton Ghost kullanmak.

  • Evet bence de Norton Ghost çok iyi bir çözüm
    ama
    Norton Ghost’la yaşadığım bir facia var ki adını bile duyunc ghost görmüş gibi titriyorum:)

  • Ghost görmüş gibi titremek :):) Bir keresinde benimde trojen faciam olmuştu bende o faciayı hatırlayınca truva atı görmüş gibi hissediyorum :):) tamam iğrençti küfür serbest 😀

  • 🙂 yok yok güzeldi.

  • Bana bulaşan virüs ekranı ters gösteriyordu. Siz öyle birşeye rastladınız mı? Ben ilk karşılaştığımda ödüm kopmuştu. Ama sonradan anladım ki Screen Capture methodu ile masaüstünün resmi çekilip 180 derece ters çevriliyormuş. Birde simgeleri gizleme özelliği aktifmiş. Script içerdiği içinde simgeleri gösteri seçemiyordunuz. Sonuç olarak ters bir masaüstü görüntüsü 🙂 Çok ilginç bir virüs. VBScript bu konuda çok başarılır gerçekten.

  • çok ilginçmiş 🙂

  • […] Format Sonrası Rahatlık ERBUĞ KAYA K.Murat BAŞEREN […]

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + two =