Yavru Kurtçuklar

(Bu yazının orjinali 01 Mayıs 2006’da Sinir Stres’de yazılmıştır.)

Kurtlar vadisinde abileri matkapla adam öldürürde, onlar durur mu? Uzatmanın anlamı yok. Para her şeyi çözer. En mutlu sen olursun. Herkes sana saygı duyar di mi? Eee, paraya da öyle çalışarak ulaşacak değiller herhalde.

– Büyüyünce ne olacaksın evladım?
– Senin gibi öğretmen olup 3 kuruşa talim etmicem hocam, elbette mafya olucam.


Bak Bak sen sivrisinek kafalıya. Emek, ter, umut, başarı, huzur; onlar ne ki? Ha evet bunlar onun okumadığı, okursa rezil olacağı kitaplardan belki. Eskiden sınıflarda birisi hırsızlık yaptı mı, rezil olur bir daha o okula girmezdi. Şimdi öğrenciler, öğretmenlerinin cep telefonlarına değer biçiyor ve bunu da tüm sınıfa şan olsun diye yayıyor. Ahlaksız.

Peki ne olacak? Aklı silahının çizdiği yolla yükseklerde olan bu kardeşler ne olacak? Aradan azimli, şanslılar gerçekten mafya olacak. Hapse girecek çıkacak. Ama istediği hayatı bulacak. Çocuğuna mı ne anlatacak? Eh, tabi ki en iyi bildiği şeyi… Peki şansızlar ne olacak? Onlar başarmışların paspası olarak sürünecek.

Onlar mı suçlu? Hayır! Gırtlak kesmenin marifet olduğunu, gırtlak kesenlerin şan, şöhret, güç, para içinde yüzdüğü hayallerini pompalayan, sonrada kazandığı parayla çoluğunu çocuğunu en pahallı okullara (mümkünse yurt dışına, çünkü normal okullarda durum kötü, öğrenciler birbirini kesiyor. Niye ki?) gönderen, kurtlar vadisini yayınlayan kanal sahipleri, dizi yapımcıları, senaristleri, yönetmenleri ve oyuncuları suçlu. Afiyet olsun.

Yapılan bir deneyde 17 yaşındaki gençlerin beyin gelişiminin tam olarak tamamlanmadığı kanıtlanmıştır. Bu yaştaki denekler kendilerine gösterilen üzgün bir insan fotoğrafından, fotoğraftaki kişinin ruh halini anlayamamışlardır. Şimdi kendi içinde bulundukları durumu anlayamadıkları gibi.

Peki bu kurtlar zöpürtüsü dizi hiç mi bir işe yaramadı? Valla benim çok da ala işime yaradı. Askerde dizi başladı mı alayda kurtlar vadisi içtima diye bağırırlardı. Ortada kimsecikler kalmazdı. Ohh bende kafamı dinlerdim.

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × two =