Kızım Sokakta Dizlerinin Üzerine Çökmüştü, Oğlum Kızımın Kafasına Ateş Etti

(Bu yazının orjinali 10 Haziran 2006’da Sinir Stres’de yazılmıştır.)

diyor bir anne. ölen kızı. öldüren oğlu. abi, kardeşini öldürüyor. töre için.

öncesinde kız ablasına yardım için gidip onlarda kalıyor. eniştesi kıza tecavüz ediyor. kız evleniyor. evlendiği adam kızı gerdek gecesinin ertesi günü ailesine geri getiriyor bu bozuk diye. abi silaha davranıyor. kız kaçmaya başlıyor. abi kovalıyor. kız kaçamayacağını anlayınca dizlerinin üstüne yığılıyor. abisi kafasına ateş ediyor. anne medya önünde eniştesi tecavüz etti diyor. enişteyi polis koruması altına alıyorlar. abla benim kocam öyle bir şey yapmadı diyor. anne kocamın konuyla alakası yok diyor.işte Türkiye’nin hali.

ahlaksız, uçkuruna sahip olamayan bir adam, olacakları bilmesine rağmen (bu kızın evleneceğini ve kız çıkmayınca öldürüleceğini o da gayet iyi biliyor. o da törenin içinde.) uçkuruna sahip olamıyor, üç gün sonrasını hayal etmekten aciz, karısının kız kardeşine tecavüz ediyor.

kızı alan adamda kız bozuk çıkınca olacakları bilmesine rağmen, o da törenin içinde, ailesine geri veriyor. oysa kızı sahiplenebilir. bir hayat kurtarabilir. ama yok. bozuk mal almayacak kadar uyanık o. salak mı çürük elma yesin?

kız ölüyor. ölen, mezara, öldüren hapse. kadınlar kendi kocalarını savunuyor.

abi?

olayı öğrendiği anda yerinden fırlayıp, yan odaya silahı almaya koşuyor. kız dışarı çıkıp koşmaya başlıyor. bu önünde koşan ceylan, kendi kardeşi mi? canı kız kardeşi nasıl da heyecanla kaçıyor, çocuklukları zamanında yakalamaç oynadıkları gibi. ahh düştü. canı acımış mıdır acaba? dizleri yara olmuş mudur? daha önce sırtında eve taşımıştı canı kardeşini, dizini yaralayınca. durdu kardeşinin önünde. ceylan kardeşinin gözleri yalvarıyor. silahı kafasına doğrulttu. ağlıyor. erik ağacından attığı erikleri toplamak için aşağıdan kendisine bakan bu gözler aynı gözler mi? bu kardeşi mi?

EVET!!! namusunu temizle. kardeşini öldür. o, ailene leke sürdü. hiç değeri oldu mu acaba kızın? zaten mal gibi değil miydi? öldü işte. abi? ne yaptığının farkında mı? yattığı kodeste geceler boyu, elleriyle öldürdüğü, kardeşinin o son bakışını unutabilecek mi? işte gitti. namus temizlendi. eee? başınız daha dik yürüyün artık. sen ki, namusun için kendi kardeşini öldürdün. tecavüz mü? olsun önemli olan onun delik olması. hem kuyruk sallamasa kim tecavüz eder ki.
offf off. bu ne biçim töre.

TÖRE: 1. Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet: “Töre anlayışları bu bilinçlilikleriyle pekişmiştir.”- N. Cumalı.
2 . Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap
Türk Dil Kurumu.

tecavüze uğrayan kızın, bunu yapanı hukuka teslim edememesine, etse bile ilk kendisinin öldürüleceğini bilmesine sebep; bu ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesinin dibinde tutan tüm eski, yeni devlet adamları rahat uyuyabiliyor musunuz?

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 2 =