Evinde, Camın Önünde Çay İçen Kadına Metro Çarptı

(Bu yazının orjinali 10 Ağustos 2006’da Sinir Stres’de yazılmıştır.)

başlık garip di mi? Türkiye’de olası bir olay bu. ismi verilmeyen bir şirket, sondaj çalışması sırasında, taksim levent metrosunu delip metro treninin deldikleri alete çarpmasına sebep olmuş. izinsiz sondaj yapıyor şirket. kimseye ben burayı delebilir miyim diye sormuyor? o da haklı(!) sorsa, yetkili birini bulması 10 yıl sürer. kafasına göre sondaja başlıyor, amaç zemin etüdü. oraya bina dikecek. ama tesadüf işte deldiği zemin metronun tepesiymiş.


eh buna da şükür. ya deldiği alet, metronun tavanından geçmese, orda takılsa. bunlar da sağlam zemin bulduk diye binayı dikseler. kimse de kardeşim buraya bina dikemezsiniz demeyecek. sonuçta temeli metroya dayanan apartmanın daireleri satılacak. zemin katı yaşlı bir teyze satın alacak, işlerini bitirip keyif çayını camın önünde yudumlarken, metronun tepesi çökecek, bina olduğu gibi metro raylarına oturacak; biraz önce yoldan geçenleri izleyerek çayını içen teyze, son sürat kendine doğru gelen metroyla karşılaşacak

çok mu fantastik oldu? hiç te. anlattıklarımın henüz olmamış olması, Türkiye’de olmayacağı anlamına gelmiyor. bu ülke karnaval, bu ülke hayal mahsulü, burada her şey mümkün.

inanmıyorsanız bakın.

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 19 =